skip to Main Content

Adventkoguduste Eesti liidu juhtkonna soovitused

Valitsuse otsusega jääb eriolukord kehtima kuni 01.05.2020, sellel perioodil ei toimu kogudustes tavapärased teenistused. Toimuvad veebijumalateenistused, mida vaatama-kuulama pääseb kogudus.net lehe kaudu. Info ja ajakohased teated on advent.ee lehel.

Eriolukorra ajaks teile soovitused:

Olge kodus. Nii vähendate võimalust teisi nakatada ja ise nakatuda.
Ärge kogunege, ka mitte väikegruppides. Leidke võimalused suhtlemiseks kasutades erinevaid meedialahendusi.
Palvetage. Kodus olles on vabanenud ajaressurss, kasutage seda mõistlikult. Suhelge oma Jumalaga, tehke seda ka koos usukaaslastega, näiteks telefoni teel.
Hoidke ennast vormis: füüsiliselt, vaimulikult, samuti emotsionaalselt.
Hoiduge eakate ja riskigrupis olevate inimestega otseselt kokku puutumast. Kuid kasutage siiski kaasaegseid võimalusi nende toetamiseks ja kontakti hoidmiseks, ilma otseselt nendega kohtumata. Nemad vajavad kõige rohkem tuge ja julgustust.
Aidake üksteist. Hoidke kontakti, sest nii tulevad ilmsiks vajadused ja on võimalik üksteist aidata. Aidake võimalusel ka teisi online-teenistustest osa saada. Näidake/juhendage, kuidas see töötab.
Kui olete haigestunud, siis andke sellest oma pastorile teada.
Andke ka oma vajadustest teada. Olge ise aktiivsed, ärge jääge kellegi teise telefonikõnet ootama.
Ärge külvake paanikat. Tasakaalukas meel aitab teha õigeid otsuseid „ja teie südameis valitsegu Kristuse rahu, millesse te olete kutsutud ühe ihuna.“ (Kl 3:15)
Kontrollige infoallikaid, millele viitate. Infotulv lämmatab, kui te ei ole kindlad, kas info allikas on usaldusväärne, siis ärge jagage seda infot.
Alljärgnevalt on lisatud Siseministeeriumi juhis usuliste ühenduste tegevuseks eriolukorras.
– Kuna inimeste kogunemiste keelamise eesmärgiks on koroonaviiruse leviku ennetamine ja tõkestamine, siis laienevad piirangud ka jumalateenistustele ja teistele sarnastele kogunemistele;
– Kõik usulised avalikud organiseeritud üritused, sealhulgas avalikud jumalateenistused, kirikukontserdid ja muud inimeste kogunemised tuleb lükata edasi või ära jätta kuni uute juhiste või eriolukorra lõpuni. Nende vahendamiseks soovitame kasutada elektroonilisi vahendeid;
Riik tagab ka eriolukorras oma kodanike ja kõigi Eesti inimeste usuvabaduse, arvestades samas inimeste tervise kaitse kaalutlustega;
Jätkub usuliste talituste eraviisiline läbiviimine, sealhulgas hingehoidlikud vestlused, piht ja armulaud ning teised vastava usulise ühenduse spetsiifikast lähtuvad tegevused, mis tuleb korraldada selliselt, et on välistatud nakkusoht teistele inimestele;
– Selleks, et inimesed saaksid täita oma isiklikke usulisi vajadusi, võivad usuliste ühenduste kasutuses olevad kirikud ja muud palve- ja pühakojad jääda isiklikeks külastusteks avatuks.

Back To Top